dimecres, 16 de novembre del 2011

DIGUEM NO!!!! (Resposta 7)

Resposta a una consulta que em fa la Maria sobre com es pot aprendre a dir "No".

Benvolguda Maria, em planteges una qüestió força espinosa. Dir "no", d'entrada és complicat, pot semblar una conducta pròpia d'una persona negativa i resulta força impopular. Malgrat això, és necessari saber-ho dir davant de situacions abusives, amb les que no estem d'acord o a persones que s'aprofiten de la bona fe d'aquells que saben que no tenen un "no" per resposta.
No estic dient que s'hagi d'utilitzar el "no" com l'excusa perfecte per esquivar qualsevol situació i com a simple tècnica per blindar-se enfront del món sencer. Crec que la negativa ha de ser conseqüent, raonada, ferma i ens ha de servir de suport per ser fidels a les nostres creences morals i salvaguardar la nostra dignitat.
Jo utilitzo -amb èxit- la tècnica de les preguntes: la petició es correspon amb la meva moral? Atempta contra la meva dignitat o la meva acció pot atemptar contra la dignitat d'algú més? Qui m'ho està demanant, estaria disposat a fer-ho? Qui m'ho demana, no pot fer-ho ell? M'ho demana com un favor o té implícita una obligació soterrada? És una cosa necessària o només m'ho demana per "quedar bé" amb un tercer, atribuint-se ell el mèrit?
Segurament pots fer-te més preguntes, però a partir d'aquestes ja pots intuir si es tracta d'una necessitat real -que aquella persona no pot fer ella mateixa- o si simplement es tracta d'un abús de confiança que només té com objectiu treure un benefici amb l'esforç dels altres.
Entenc que es plateja un dilema moral i que, aquells que són bons per naturalesa, prefereixen sacrificar-se i assumir un abús abans de dir "no", però és del tot indispensable saber-ho dir i desactivar aquells que estan acostumats a viure a l'esquena dels altres. Hi ha una dita -segurament inventada pels barruts- que diu "Mentre hi hagi burros, anirem a cavall". No permetis que ningú vagi a cavall teu (no ho interpretis malament).
Un petó molt fort!!!

PS: No et preocupis, no talles cap tema. Aquí tothom hi pot dir la seva.

9 comentaris:

maria ha dit...

Moltes gràcies per la seva ajuda. Intentaré seguir el seu consell,però com molt bé sap els setciències són difícils de dominar. Ho intentaré amb el seu No.
Moltes gràcies de nou.

sa lluna ha dit...

De debò et fas tantes preguntes
abans de dir un si o un no?

Benvingut a casa!

L'EXORCISTA ha dit...

Hola sa lluna!
Doncs... efectivament! Sempre intento saber què dic i dir-ho en consciència. Dir la veritat, el que penses, no sempre és popular, però és gratificant espiritualment.
Benvinguda tu també! Per cert, on tinc més activitat és en l'altre bloc (Diari de l'Exorcista)
Un petó molt fort!

sa lluna ha dit...

Jo em guio per l´instint i no falla mai,
quan penso i penso, mala cosa.
T´he fet cas, ja he mirat l´altre bloc.

Bessets.

L'EXORCISTA ha dit...

Hola Sa lluna!
A vegades també és convenient tirar pel dret i fer el que considerem, sense pensar-s'ho. Jo intento ser més reflexiu, però... hi ha moments per tot: pel seny i per la rauxa.
L'altre bloc és en el que normalment escric.
Bessets? Ufffffff!!!!!! Feia molt de temps que ningú utilitzava aquesta meravellosa paraula!!!!
Si bé "patons" és una paraula forta, amb caràcter i contundent, "bessets" em recorda a una molt bona amiga -molt més que una simple amiga- de València. "Bessets" traspua tendresa i una delicada calidesa.
Bessets!!!!!

sa lluna ha dit...

Hola amic!
Ja que això sembla un consultori
seriòs, tinc la possibilitat de
demanar una cosa que fins ara no he pogut solventar...
Et sap gréu dir-me com puc pujar el traductor al meu bloc?
Ho he provat i no me va bé.
És el preu que hem de pagar les novates com jo!.
Si no et fa res, amb pels i senyals, com si fos una nena.
Gràaaaaaaaacies.

Per cert, a Mallorca no diem petons, només bessets.

L'EXORCISTA ha dit...

Hola Sa Lluna!
Encantat d'ajudar-te, tot un plaer!
Has d'entrar a disseny del bloc. Una vegada allà, entra a format i tries l'opció "afegir gadget".
Et sortirà una llista de gadgets i tu -hàbil que ets!- triaràs el tipus HTML-JavaScript.
S'obrirà una pantalla i tu hi posaràs el títol que vulguis.
Una vegada posat el títol, a la part del text hi has d'enganxar això:

<123456 src="http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.google.com/ig/modules/translatemypage.xml&up_source_language=ca&w=160&h=60&title=&border=&output=js">


Del text que t'he posat abans, has de substituir 123456 per la paraula script (si no, a mi no en deixava enviar-te aquest missatge).
I guardes els canvis. Teòricament, hauria de funcionar. Si no és així, és que jo no m'he sabut explicar. Fes-m'ho saber i miraré de ser més clar.
Un besset!

L'EXORCISTA ha dit...

Óndia! em penso que no sortirà bé.
Fes-me un correu (infernal.posesion@gmail.com) i et contestaré amb tot el text correcte que has d'enganxar.
Un besset!!

MARY JAMES ha dit...

One of the best decision i ever made was contacting Dr Otonokpo to help me get my lover back, I was life filled with happiness after i contacted Dr Otonokpo because he didn't just bring my lover back to me he also made our love for each other more unique and superb. If you need to spice your relationship with more love and attention contact Dr Otonokpo on his Email Address otonokpotemple@gmail.com, call/whatsapp him via his contact +2348114129781 and be happy just like i am, thanks Dr Otonokpo for your great work.